(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
řízky z květů černého bezu

Potřebné ingredience
rozkvetlé květy černého bezu asi 250g hladké mouky 1/4 litru mléka 2-3 vejce 1 lžíce oleje 1 lžíce bílého vína(nemusí být, já nedávám) olej na smažení
Postup přípravy
do misky dáme mléko, rozmícháme v něm vajíčka, olej a nakonec mouku, té dáme tolik aby těstíčko nebylo moc řídké a ani moc tuhé.( asi zhruba těch 250g).
Bezové květy opereme, okapeme a namáčíme do těstíčka. Dáme na rozehřátý olej a smažíme. Poté ustřihneme stopku a osmažíme z druhé strany. Hotové se mohou podávat buď na sladko se skořicí nebo s marmeládou. Nebo na slano třeba s kečupem.
Bezové květy opereme, okapeme a namáčíme do těstíčka. Dáme na rozehřátý olej a smažíme. Poté ustřihneme stopku a osmažíme z druhé strany. Hotové se mohou podávat buď na sladko se skořicí nebo s marmeládou. Nebo na slano třeba s kečupem.

dané na pánev

odstřižené stopky

HOTOVO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
:-D :-)
(upraveno)
27. 6. 2012, 5:18
tak tuhle užasnou věc, jsme měli k véče




nahlásit

JanaPas
(upraveno)
26. 6. 2012, 22:57
Já jsem to jako dítě měla moc ráda. Ale my jsme nedělali těstíčko, ale klasiku trojobal - mouka, vejce a strouhanka. Ta mouka na tom omytém květu držela dobře. A normálně jsme to před obalováním osolili. Bylo to bezva křupavé. Kdo má rád tenké (téměř vídeňské) řízky, tak si pošmákne.

nahlásit

koblizecek
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:38
Jedla jsem to jako dite a vubec me to nechutnalo.

nahlásit
aterza
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:07
super záležitost, ale hodně záleží na ochucení těstíčka, bez sám o sobě ja bez chuti, ale vůbec se nebojte to vyzkoušet, doporučuji, moc dobré
nahlásit

enkka
(upraveno)
31. 5. 2012, 9:34
to znám od babičky, říká se tomu kosmatice, mám na to krásné vzpomínky z dětství,házeli jsme to tajně pod stůl,ale ani pes to nechtěl

nahlásit

hrusticka84
(upraveno)
3. 6. 2012, 18:31
@enkka





nahlásit

natmat
(upraveno)
31. 5. 2012, 14:05
@enkka



nahlásit

eladealala
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:47
@enkka



nahlásit

Mikrah
(upraveno)
31. 5. 2012, 9:20
vidím a slyším to poprvé
a asi bych se bála to ochutnat


nahlásit

Jindruska
(upraveno)
31. 5. 2012, 9:52
@Mikrah
Já to jednou jedla a bylo to dobrý

nahlásit

stambi
(upraveno)
31. 5. 2012, 8:48
jsou to kosmatice co?
jedla jsem je naposledy na intru,jinak květy sbírám na domácí šťávu


nahlásit

Mellisande
(upraveno)
31. 5. 2012, 9:17
@stambi
Dělám i tu bezovou šťávu, je skvělá

nahlásit

stambi
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:10
@Mellisande
a bezový likér je famózní,ale ten nedělám

nahlásit
Skavrtka
(upraveno)
31. 5. 2012, 8:34
Zrovna včera jsem viděla jednoho pána u křaku, jak otrhává ty květy do tašky
No, tak teď už možná vím proč
To by mě v životě nenapadlo.








nahlásit

Nadys
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:29
@Skavrtka
No on se trhá ten květ na nasušení třeba na čaj ,takže nic zvláštního

nahlásit
Skavrtka
(upraveno)
31. 5. 2012, 13:57
@Nadys
No vidíte, to je taky možné

nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
31. 5. 2012, 8:32
To vypadá dobře vyzkouším
nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
31. 5. 2012, 6:34
Tak tohle už jsem nejedla snad 20 let
musím dodat, že je to výborné a údajně i zdravé






nahlásit

denny.kal
(upraveno)
31. 5. 2012, 5:29
jééééééé to nám dělávala babička
to už je hooooooodně let zpět

nahlásit

vveronika79
(upraveno)
31. 5. 2012, 1:03
Z květů nebo plodů..?
nahlásit

PaŠťa
(upraveno)
31. 5. 2012, 6:47
@vveronika79
je to z květů
nahlásit
simonka:-)
(upraveno)
31. 5. 2012, 0:06
hmmm jak to chutná???




nahlásit

PaŠťa
(upraveno)
31. 5. 2012, 6:47
@simonka:-)
jak píše paní je to výborné, já mám nejraději s kečupem .
nahlásit

Nadys
(upraveno)
31. 5. 2012, 0:24
@simonka:-)
Výborně

nahlásit